Homeopatia

Reflexoterapia
August 24, 2014
Nutritia si dietoterapia
August 24, 2014

Homeopatia

Homeopatia este o doctrină terapeutică care se bazează pe principiul ”similia similibus curantur” (”asemănătoarele  se tămăduiesc prin asemănătoare”). Astfel organismul îşi foloseşte propriile reacţii şi resurse biologice ca să se autoregleze şi să-şi compenseze dezechilibrele datorate bolii.

Mare parte din remediile homeopatice se prepară din plante fructificându-le virtuţile terapeutice, dar şi din minerale complexe, baze, săruri, acizi etc.

Homeopatia caută să stimuleze energiile corpului uman şi să-l facă să lupte împotriva îmbolnăvirilor sale. Remediile homeopatice se prepară şi se administrează în diluţii foarte mari. Diluţiile mari presupun doze de substanţe active foarte mici. Tratamentul caută să răspunda  simptomelor fizice şi psihice ale bolnavului, dar şi sensibilităţilor sale particulare.

Legile homeopatiei sunt:

  • Vindecarea porneşte din partea superioară a corpului (de la cap) şi merge spre partea sa inferioară (la picioare);
  • Incepe dinspre interior spre exterior, de la organele mai importante spre celelalte şi de la simptomele minore către cele majore;

Homeopatia este o terapie sigură şi lipsită de riscuri terapeutice (nu există efecte secundare ca răspuns la meicamentele homeopatice). Ea tratează individul ca pe un întreg.

Rolul homeopatiei este de a menţine o stare bună de sănătate a organismului şi de a-l ajuta să prevină, dar şi să învingă afecţiunile de care omul suferă.

Homeoterapia se adresează unor afecţiuni numeroase şi pacienţilor de cele mai diferite vârste (de la sugari la octogenari) şi de ambele sexe. Este recomandată mai ales în afecţiunile care nu răspund la alte metode terapeutice, atunci când remediile alopate şi fitoterapeutice nu sunt bine tolerate de organism, în afecţiuni alergice, diverse tulburări funcţionale, probleme psiho-emoţionale, nevralgii, boli cu evoluţie cronică etc.

Comments are closed.