La Centrul de Sanatate “Sana Nobilis” din Baia Mare, se practică terapia prin biorezonanţă (articol)

Tratamentul cu biorezonanţă sau alternativa naturistă pentru sănătate
August 24, 2014

La Centrul de Sanatate “Sana Nobilis” din Baia Mare, se practică terapia prin biorezonanţă (articol)

La Centrul de Sanatate “Sana Nobilis” din Baia Mare, se practică terapia prin biorezonanţă (articol)

 

Traim într-o lume plina de nesinceritati, în care ignoranta este stapâna, iar dictatura banului si a pacatului ne-a transformat într-o omenire de uriasi nucleari si de pitici morali. Am descoperit taina atomului, dar am respins Evanghelia lui Iisus. Lipsindu-i modelul Hristos, omul modern cauta modelele printre oameni, dar, din cauza confuziei generale, creata de el însusi, prin promovarea nonvalorilor în locul valorilor divine de Adevar, Bine si Frumos, omul modern îsi gaseste modelul în persoane imorale, fara capatâi, fara Dumnezeu, numai pentru ca ele se numesc “dive”, “megastaruri” sau “superstaruri” pe care le idolatrizeaza. Tocmai din acest motiv întâlnesti tot mai multi oameni ranchiunosi, capabili sa pastreze în ei mânia timp îndelungat, alimentând-o cu gânduri rele si dusmanoase, precum un foc sub un cazan, pentru a-i spori înfierbântarea. Vietile le sunt deformate de ura, iar otrava dinlauntrul lor le chinuiesc sufletele, provocându-le felurite dureri. Despre acesti oameni trufasi, Sfântul Ioan Scararul scria cu multa vreme în urma: “Sufletul mândru e rob al fricii; nadajduind în sinesi, el se teme si de un zgomot slab, pâna si de o umbra. Fricosii îsi pierd adeseori mintile, iar trufia cea mai mare sta în aceea ca omul, de dragul slavei desarte, vrea sa arate, cu fatarnicie, virtuti care de fapt nu se afla în el”.

Formele egocentrismului

Asadar, mândria, amorul propriu, slava desarta, aroganta, laudarosenia sau îngâmfarea, sunt forme diferite ale unui singur fenomen fundamental: egocentrismul. Toate aceste pacate, vizibile mai ales la politicieni, îi fac sa ajunga sa creada ca legile morale nu sunt pentru ei, ci pentru cei de jos, conducându-si viata dupa propriile capricii. Ca sa nu mai vorbesc de “analistii” de la televizor si de prin diverse ziare, care sunt convinsi ca în judecatile, sfaturile si parerile lor se afla deplinatatea adevarului, infailibilitatea si desavârsirea, iar ceilalti oameni sunt tonti, cretini, vrednici de osânda numai pentru ca nu sunt de acord cu ei. Daca ne vom apleca asupra acestor oameni cu dragostea unui samaritean, vom ajunge la concluzia ca bolile lor sufletesti pot fi vindecate. Cu rabdare si credinta. Cu multa credinta. Si dragoste. Si iubire.

Pasiune pentru terapia prin biorezonanta

Dragi cititori, poate n-as fi abordat un asemenea subiect atât de delicat, daca nu m-as fi întâlnit zilele trecute cu doamna biolog Maria Pop, cea care a descoperit misterul si gingasia florilor, pe cararile razlete de la poalele Muntilor Gutâi. Mi-a vorbit cu entuziasm si sensibilitate despre fiica domniei sale, farmacista Oana, care are o mare pasiune pentru terapia prin biorezonanta: “A fost mereu o copila tare cuminte, iar acum, în ultimul timp, pe mine m-a impresionat prin pasiunea si perfectionarea ei în acest domeniu deosebit de spectaculos. Pe zi ce trece, parca se înalta spiritual si se ridica deasupra tuturor mizeriilor vietii…’’.

Metoda de prevenire a îmbolnavirilor

Cu toate ca o cunosteam de când era o domnisoara firava, subtirica si înaltuta ca o trestie, sincer sa fiu, am fost si eu placut surprins sa o aud pe Oana vorbind cu autoritate si multa stapânire de sine despre niste lucruri care m-au pus pe gânduri: Terapia prin biorezonanta este o metoda de prevenire a îmbolnavirilor si de mentinere a unei sanatati optime, precum si de corectare a unor dezechilibre energetice care pot avea ca finalitate starea de boala. Aparatul propriu-zis de biorezonanta efectueaza masuratori la nivel celular, determina starea de sanatate a organismului, detecteaza si echilibreaza zonele de stres la toate nivelurile, prin folosirea reactivitatii electrofiziologice. Punând în armonie stresul si dezechilibrele, aceasta tehnologie poate sa readuca sanatatea corpului prin diminuarea factorilor de stres care au cauzat initial boala si prin stimularea resurselor proprii de vindecare a organismului. Dincolo de aceste definitii seci, ca sa ma întelegeti pe deplin, o sa va dau câteva exemple concrete. Stiti foarte bine ca mânia are efecte devastatoare asupra întregii noastre fiinte. Medicii ne spun ca foarte adesea ulcerul este provocat de mânie si de resentimente si ca el se produce din nou chiar si dupa operatie, în cazul în care nu dispar resentimentele. O astfel de descoperire stiintifica ne arata limpede faptul ca stomacul este facut prin însasi structura lui pentru bunavointa si nu pentru rea vointa. Apoi mânia poate cauza poliartrita. De exemplu, o soacra nu-si putea suporta ginerele, pe care îl vizita o data pe an. si de fiecare data când se întâlneau, femeia facea o criza de poliartrita, care înceta de îndata ce se întorcea acasa. Si apropo de soacra. Am avut o pacienta care mi-a povestit ca a fost internata în spital, iar soacra ei o vizita în fiecare zi la amiaza. Imediat dupa ce pleca, femeia vomita de fiecare data. Stomacul nurorii era deranjat de resentimentul împotriva soacrei, lucru pe care l-a recunoscut cu sinceritate. Dupa mai multe sedinte, prin cooperarea cu psihologii nostri, doamna s-a vindecat de mânie. Devine tot mai clar faptul ca trasaturile de caracter determina în mod frecvent sanatatea fizica a unei persoane. Dupa toate probabilitatile, cam saizeci la suta dintre bolile noastre îsi au radacina în starea mintala si spirituala.

20 de ani de cercetari în domeniul medicinii bioenergetice si bioresponsive

Sa revenim însa la aparatul nostru, al carui grad de sensibilitate este stabilit în asa masura încât sa detecteze cele mai timpurii semne ale vreunei boli sau suferinte, pe care pacientul este posibil sa nu le constientizeze. Dispozitivul rezoneaza cu mii de tesuturi, organe, toxine sau alergeni si înregistreaza gradul la care reactioneaza corpul la acestea. Controlul sanatatii cu acest aparat are foarte multe avantaje, începând cu un cost scazut, apoi dureaza foarte putin, cam o ora, este ecologic, nu se recolteaza probe de sânge, nu este dureros, nu creeaza disconfort si nu are contraindicatii. Pot beneficia de investigatii ale starii de sanatate inclusiv gravidele si copiii.
Aparatul de biorezonanta a fost realizat dupa 20 de ani cercetari în domeniul medicinii bioenergetice si bioresponsive. Acesta permite analiza a 16 parametri electrici ai organismului si da relatii despre: hormoni si neurotransmitatori, starea meridianelor si a centrilor energetici, nivelul de energie si oxigenarea celulara, bioritm, starea de stres fizic si psihic, starea generala de sanatate a organismului, starea sistemului imunitar, predispozitia la alergii sau alergiile la diferite substante, nivelul de vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acizi grasi nesaturati, tonusul muscular, prezenta sau absenta unor bacterii, virusi, ciuperci, viermi intestinali, toxine în organism sau alte riscuri de îmbolnavire.

Produse naturale din plante medicinale

Vreau sa va mai spun un lucru important: aparatul de biorezonanta este folosit si pentru echilibrarea energetica a organismului si ca terapie adjuvanta pentru o mare varietate de afectiuni sau dezechilibre. Astfel, putem folosi acest tip de terapie pentru: reducerea si controlul stresului, stimularea sistemului imunitar, stimularea abilitatilor fizice si intelectuale, dezintoxicarea organismului, dereglari ale somnului, dureri cronice si rani greu vindecabile, sindromul oboselii cronices alergii, afectiuni respiratorii, dezechilibre hormonale, endocrine, tulburari metabolice, obezitate, disfunctii digestive, hepatice, afectiuni cardio-vasculare, hematologice, afectiuni reumatice, inflamatorii, afectiuni oncologice, ginecologice, urologice, probleme dermatologice, înfrumusetare, întinerire, terapii pentru reducerea ridurilor, lifting facial, dezechilibre neurologice, emotionales terapia anti-fumat, dependente de alcool si droguri, terapii pentru sportivi. De asemenea, Centrul nostru de Sanatate, situat în Piata Revolutiei, chiar lânga statia de autobuz, comercializeaza produse naturale din plante medicinale, suplimente nutritionale organice, adjuvante pentru o gama larga de afectiuni, produse pentru slabire si mentinerea frumusetii. Colectivul de specialisti ai Centrului include medici, farmacisti, biologi, psihologi, asistenti medicali si maseuri. Ce sa va mai spun?!

Rugaciunea dizolva dusmania…

Oana râde. Râdem si noi. Simt ca arde în ea, cu adevarat, o pasiune mistuitoare pentru aceasta tera-pie. Se ridica usor de pe scaun si atunci îmi dau seama ca s-a împlinit la trup, si nu e de mirare, doar e mamica a doi copilasi. Apoi Oana se asaza brusc pe scaun, de parca si-ar fi amintit ceva. Si chiar si-a amintit: “Se spune ca sarpele cu clopotei devine atât de furios când este prins la strâmtoare încât se musca pe sine însusi. A cloci în tine atâta ura si resentimente împotriva altora înseamna acelasi lucru: a te musca pe tine însuti. Noi credem ca le facem altora rau daca pastram împotriva lor ciuda si mânia, dar raul cel mai mare ni-l facem noua. Caci de multe ori se întâmpla sa aruncam aceste resentimente în subconstientul nostru, sa le acoperim cu oblonul rautatii, în timp ce ele ne distrug realmente sufletul. Si stiti care este antidotul? Rugaciunea! Rugaciunea dizolva dusmania, asa cum anumite bacterii dizolva murdaria si curata astfel apa. Sa stiti ca rugaciunea nu este metoda de a obtine de la Dumnezeu ceea ce voim noi. Rugaciunea este vointa de a muri la nivelul unei vieti înfrânte, goale, lipsite de continut si dorinta de a trai la nivelul unei vieti victorioase, conectate la Dumnezeu. Sau asa cum spunea un mare duhovnic, rugaciunea este sârma care se preda dinamului, floarea care se preda soarelui, copilul care se preda educatiei, pacientul care se preda chirurgului, partea care se preda întregului. Toate aceste lucruri le spun clientilor nostri. Ba le mai vorbesc si despre iertare, dar mai ales despre faptul ca viata noastra nu este decât “un abur” si uneori nici nu avem timp sa-i spunem omului de lânga noi cât îl iubim, cât îl pretuim. Unii îmi dau dreptate din primul moment, altii realizeaza mai târziu ca marturisirea pacatelor este singura cale de a se purifica, de a se elibera de poverile sufletesti. Apoi le explic ca totul trebuie sa fie asa cum Dumnezeu a lasat aceasta lume: în armonie. Si tocmai de aceea trebuie sa fim si noi în armonie cu aproapele nostru, sa-l iubim ca pe noi însine. Este un exercitiu teribil de greu, mai ales atunci când trebuie sa ne iubim pâna si dusmanii, care, în definitiv, nu sunt nimic altceva decât niste prieteni mai exigenti…

Floarea recunostintei…

În camera s-a facut din nou liniste. Oana m-a privit cu ochii ei mari, albastri si limpezi, adumbriti de gene lungi, usor întoarse la vârf, apoi mi-a spus cu aceeasi voce calda: “Am crescut împreuna cu fratele meu mai mare, Octavian, într-o familie minunata, care ne-a oferit totul. De la tata, Vasile, am mostenit dragostea de natura, dar mai ales de constructiile din lemn, el însusi fiind un adevarat artist, de care sunt tare mândra, deoarece construieste si restaureaza biserici din lemn… Iar de la mama am mostenit dragostea pentru plante, dar mai ales dragostea fata de Dumnezeu…”.
Apoi cu o voce tremuratoare, cu privirea îndreptata catre mama: “Vreau sa va asigur pe amândoi ca floarea recunostintei mele nu se va ofili niciodata în sufletul meu…”. Din ochii mamei observ cum se preling lacrimi mari de duiosie, de dor, în care “Onica” ei draga îsi scalda visul de a avea o clinica…

Ioan Chertitie, Informaţia Zilei 2012

Comments are closed.