Tratamentul cu biorezonanţă sau alternativa naturistă pentru sănătate

La Centrul de Sanatate “Sana Nobilis” din Baia Mare, se practică terapia prin biorezonanţă (articol)
August 24, 2014
Drd. farm. Oana Pop
August 24, 2014

Tratamentul cu biorezonanţă sau alternativa naturistă pentru sănătate

Tratamentul cu biorezonanţă sau alternativa naturistă pentru sănătate (articol)

Pop Oana este farmacistă, doctor în medicină, terapeut autorizat în terapii complementare, specialist în biorezonanţă avizat de Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, dar şi lector ANATECOR (Asociaţia Terapiilor Complementare), încă din 2006. Are o experienţă în biorezonanţă de peste cinci ani, cu o bază de date de peste 1.000 de clienţi şi se bucură de o rată de succes de 85 -90% (la sută) din cazurile preluate.

Rep : Ce este biorezonanţa?

Oana Pop: Biorezonanţa face parte din cadrul medicinii energetice sau medicinii cuantice. Este o metodă în totalitate non-invazivă, neavând nici un fel de contraindicaţii. Oricine poate beneficia de această metodă de evaluare şi redobândire a sănătăţii.

Rep : Ce este şi ce face aparatul de biorezonanţă SCIO (Sistem Stiinţific de Operare cu Interfaţă Conştientă)?

O. P.: Dispozitivul SCIO este un sistem de detecţie cu inteligenţă artificală. Efectuează măsurători la nivel celular, determinând starea de sănătate globală a organismului. SCIO beneficiază de tehnologie avansată de ultimă generaţie, tehnologie care a fost dezvoltată şi implementată de NASA. Aparatul SCIO este aprobat de Ministerul Sănătăţii pentru procedurile aplicate pe el. Aparatul este un sistem de bio-feed-back, adică măsurarea unui răspuns fiziologic al corpului şi retrimiterea lui către subiect. Astfel, orice aspect legat de sănătate este dezvăluit, întrucât aparatul detectează oscilaţiile electro-magnetice ultra-fine, produse de orice moleculă, organ, glandă sau sistem fiziologic al corpului. Aparatul SCIO efectuează o evaluare de ansamblu a stării de sănătate, dar şi terapia care trebuie urmată pentru restabilirea sănătăţii.

Aparatul SCIO obţine informaţii despre profilul nutriţional al clientului

REP: Să înţeleg că SCIO este capabil să indice o anumită terapie de urmat?

O. P.: Sigur că da. Aparatul furnizează frecvenţe proprii pentru a redresa şi neutraliza tiparele undelor distructive. Astfel, este reactivată şi stabilizată capacitate de autoreglare, autovindecare a organismului. Prin urmare, organismul este ghidat să se vindece singur.

Rep: Puteţi să ne dezvăluiţi cum lucrează aparatul SCIO? La prima vedere nu pare a fi spectaculos!

O. P.: Este foarte simplu! Celulele organismului nostru, de fapt ale orcărui organism viu, funcţionează la frecvenţe de oscilaţie cuprinse între 1010 Hz – 1011 Hz. Acest parametru reprezintă funcţionarea sănătoasă a celulelor vii. Orice iesire din acest tipar, însemnă apariţia unei boli sau a unui dezechilibru. Aparatul SCIO emite impulsuri electromagnetice care aduc celulele la frecvenţele sănătoase. Celulele, odată aduse în parametri normali, oferă corpului capacitatea de a se vindeca singur, de a se regenera.

Rep: De-a dreptul fascinant! Puteţi afirma că aparatul dvs poate furniza informaţii despre celulele mele?

O. P.: Să fim foarte bine înţeleşi! Acest aparat de biorezonanţă a fost realizat după 20 de ani de cercetări în domeniul medicinii bioenergetice şi bioresponsive. SCIO permite analiza a 16 parametri electrici ai organismului nostru şi poate furniza relaţii nu numai la nivel de celule, ci şi despre hormoni şi neurotransmiţători, despre nivelul de energie şi oxigenare celulară, despre starea sistemului imunitar al organismului sau despre prezenţa sau absenţa unor bacterii, viruşi, ciuperci, viermi intestinali, toxine prezente în organism. De asemenea, monitorizează starea meridianelor şi a centrilor energetici, starea de stres fizic sau psihic, depre bioritmul organismului ori predispoziţia la alergii.
În urma scanării cu aparatul SCIO, clientul obţine informaţii despre profilul nutriţional benefic organismului său, depre starea generală de sănătate a organismului, despre nivelul de vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, enzime, acizi graşi nesaturaţi, etc.
Un alt beneficiu obţinut în urma scanării organismului este acela prin care clientul obţine informaţii referitoare la riscurile de îmbolnăvire pe care le comportă, în acest fel ştiind ce să facă pentru a evita dobândirea anumitor boli.

Când suntem “bolnavi” avem un dezechilibru în corp

Rep: Pentru ce boli se recomandă această terapie cu aparatul de biorezonanţă SCIO?

O. P.: Trebuie să vă corectez aici. Din punctul meu de vedere, boala nu există, sau dacă vreţi, nu o vom numi boală, ci vom spune că atunci când suntem “bolnavi”, practic avem un dezechilibru în corp, o ieşire din armonia de oscilaţie sănătoasă. Deci putem apela la terapia cu biorezonanţă atunci când dorim reducerea şi controlul stresului, stimularea sistemului imunitar, stimularea activităţilor fizice şi intelectuale, când dorim dezintoxicarea organismului, când avem afecţiuni respiratorii, dezechilibre hormonale sau atunci când apar dereglări ale somnului. Tot la terapia cu biorezonanţă putem recurge pentru remedierea tulburărilor metabolice, a obezităţii sau a disfuncţiilor digestive sau hepatice. Nu vă pot ascunde faptul că am avut rezultate extraordinare şi în cazul persoanelor care aveau afecţiuni cardio-vasculare, hematologice sau probleme dermatologice, ginecologice, urologice sau chiar oncologice.

Rep: Observ că aveţi o optică neconvenţională în ceea ce priveşte definiţia, apariţia sau tratarea bolii.

O. P.: Să nu credem că ceea ce numim “boală” vine ca o pedepsă sau ca o moştenire. “Boala” este o creaţie a omului şi lui îi aparţine responsabilitatea apariţiei acesteia. În mod reversibil, şi vindecarea trebuie să aparţină tot omului. Mai mult decât atât, omul are o datorie sacră, de a fi şi a se menţine sănătos, îşi datorează sieşi sănătate prin grija pe care trebuie să o poarte pentru corpul său, “templu al divinităţii” (1 Corinteni, Cap. 6).
În altă ordine de idei, consider că toate ‘bolile” din corp au de fapt o altă cauză decât cea fizică. Cauzele trebuiesc căutate în alte planuri, “subtile”, adică cele care cuprind aspectele mentale, emoţionale sau spirituale. Corpul fizic este doar un teren de manifestare a acestor dezechilibre, acestori “boli”, constituindu-se ca un efect, nu ca o cauză, neaflându-se în acelaşi plan cu “boala”. Si de aici rezultă o altă teorie, anume aceea că trebuie să descoperim cauza care a declanşat dezechilibrul fizic, cel vizibil sau “boala”, dacă vreţi. Iar cauza declanşatoare este ascunsă şi de aceea trebuie descoperită şi înlăturată, rezolvată. Odată făcut acest lucru, “boala” dispare din corpul fizic.

Terapeutul este un mediator între bolnav şi problemele acestuia

Rep: Şi aparatul de biorezonanţă poate face acest lucru sau terapeutul?

O. P: Aparatul de biorezonanţă SCIO se autoselectează pe dezechibrele din corp, le semnalează şi le re-echilibrează. Terapeutul nu poate interveni asupra acestui aspect, el doar conduce direcţia pe care o indică aparatul. Terapeutul este un mediator între bolnav şi problemele acestuia. Rolul terapeutului constă în interpretarea datelor furnizate de aparat, în beneficiul bolnavului. De asemenea, ajută bolnavul să identifice cauzele bolilor şi, împreună, să găsească o cale de rezolvare a acestora. Tot aparatul SCIO, pe baza compatibilităţii bolnavului, recomandă remedii naturale şi homeopate. Cum fiecare bolnav este unic şi tratamentul va fi unic. De exemplu, depresia unui individ va fi diferită de a altuia, datorită cauzelor care au declanşat-o, deci tratamentul va fi individualizat. În acest caz, doar simptomele de manifestare sunt comune, însă tratamentul trebuie individualizat. În medicina alopată (n.r. tratament medical constând în administrarea unor medicamente), tratamentul este comun, indiferent de cauzele care conduc la apariţia şi declanşarea “bolii”.

Rep: Rezultă din ce spuneţi, că nu orice terapie este benefică oricărui bolnav.

O. P.: Acesta este un alt avantaj al biorezonanţei şi al aparatului SCIO. Vom cunoaşte, în urma scanării, care terapie este cea mai potrivită bolnavului, inclusiv terapii asociate sau chiar terapiile alopate. Observăm, aşadar, că terapia prin biorezonaţă este o terapie integrativă, care nu se contraindică în desfăşurarea altor terapii.

Rep: Cum se desfăşoară o şedinţă de biorezonanţă şi cu ce pleacă acasă clienţii dumneavoastră?

O. P.: După ce are loc scanarea clientului, care poate dura între una – două ore, în funcţie de fiecare client în parte, acesta nu va merge acasă cu o listă de “boli” sau probleme pe care le are, aşa cum se întâmplă atunci când merge la medicul curent. El va afla despre cauzele profunde care au declanşat dezechilibrele. Primeşte o listă de remedii, practic primeşte soluţia pentru rezolvarea problemelor. Terapeutul este un educator, un invăţător pentru clientul lui. Terapeutul îl va ajuta să conştientizeze greşelile făcute de-a lungul vieţii (alimentaţie, gândire, raţionament sau exprimarea nepotrivită a emoţiilor). Eu privesc bolnavul în ansamblu, adică corpul şi spiritul lui, aplicând principiile terapiilor holistice, pentru că ştim că omul este şi suflet, spirit, nu numai trup. Prin urmare, este o greşeală să observi doar corpul fizic, ignorându-l pe cel spiritual. După şedinţa de biorezonanţă, bolnavul învaţă să se autocunoască, să se accepte, să ştie cum să-şi întărească imunitatea, află care sunt nevoile lui necesare păstrării sănătăţii şi cum să prevină pe viitor apariţia dezechilibrelor, a “bolilor”. De cele mai multe ori, o singură şedinţă de biorezonanţă s-a dovedit a fi suficientă pentru o schimbare radicală a bolnavului şi a atitudinii lui responsabile pentru sănătatea lui. Numai în acest fel se poate declanşa procesul de autovindecare.

Triadă compusă din bolnav, terapeut şi aparatul de biorezonanţă

Rep: Intuiesc aici formarea unei echipe şi văd rolul pe care îl joacă bolnavul….

O. P.: Aşa este. Practic, se formează o triadă compusă din bolnav, terapeut şi aparatul de biorezonanţă. Bolnavul trebuie să se lase “citit” de dispozitivul SCIO, în sensul că trebuie să fie deschis pentru rezolvarea problemelor lui. Terapeutul interpretează multitudinea de informaţii, le ordonează, le priorizează şi le transmite bolnavului potrivit nivelului lui de înţelegere. Trebuie să fie constituită o echipă pentru sănătate, dacă vreţi, unde cel mai important pentru terapeut este bolnavul şi nu boala. Clientul, în esenţă, are nevoie de un prieten, de cineva apropiat sau cu care să desfăşoare o relaţie de comunicare foarte bună, şi nu de cineva care să-i dea verdicte sau să-i spună ce să facă fără să-i explice de ce. Astfel se creează o echipă cu un scop comun, anume vindecarea.

Rep: Oare de ce nu toţi oamenii se vindecă, după urmarea acestor terapii alternative, respectiv a terapiei prin biorezonanţă?

O. P.: Ce vă pot spune este că eu, ca terapeut în biorezonanţă, am o rată de succes cu clienţii mei de 85 – 90 % (la sută), însă dacă dorim să analizăm factorii care constituie un impediment real în rezolvarea problemelor, aş putea enumera: nu toţi terapeuţii ştiu să interpreteze datele furnizate de dispozitivul de biorezonanţă, nu toţi clienţii sunt pregătiţi să afle adevărul despre cauza problemelor lor şi un ultim factor, deosebit de important, este acela că nu toate aparatele de biorezonanţă sunt performante. Unele dintre ele au bazele de date depăşite, altele nu sunt bine calibrate, nu sunt bine întreţinute sau, mai nou, datorită preţului mare cu care sunt achiziţionate, cca 20.000 euro, au apărut aparate de biorezonanţă contrafăcute.

Rep: Unde vă pot găsi clienţii care doresc să beneficieze de tratamentul cu biorezonanţă sau evaluarea stării de sănătate?

O.P.: La sediul nostru din Piaţa Revoluţiei nr. 3/26, în Centrul Nou, “pe platou”, chiar în staţia de autobus şi troleibus. Aici, am deschis, în urmă cu doi ani, “Centrul de Sănătate cu Terapii Naturale”, centru care are toate avizele necesare funcţionării legale precum şi toate standardele capabile să satisfacă cerinţele şi celor mai pretenţioşi dintre clienţii noştri. Pentru programări se pot utiliza numerele de telefon: 0755/454.394 sau 0362/802. 115.

 Informaţia Zilei 2014

 

 

Comments are closed.